Open Doors Online

11 maj, 2020

På grund av rådande omständigheter med COVID-19 ställer vi in den fysiska tävlingen Open Doors. Vi kommer att genomföra en tävling online.

Håll utkik efter mer information på vår Facebooksida samt här på hemsidan. Tävlingen genomförs under maj-juni. Mer exakta datum kommer.

 

Tävling ”Open Doors” 23 april

21 februari, 2016

Inga licenser, inget medlemstvång. Läs mer under tävling!

Nationaldagsritten, långritt

5 juni, 2015

Häng med på Nationaldagsritten! 3-dagars långritt i de djupa Östgötaskogarna runt Rimforsa 5-7 Juni.

Vi startar från Vånga gård kl 11 fredag den 5 juni (det går bra att komma dagen innan, det finns plats att sova och hage till hästen). Innan vi rider iväg käkar vi lite lunch.
Första dagsetappen är ca 1,5 mil. Vi slår läger vid en sjö och gör en stockeld.  Övernattning utomhus, dvs under bar himmel om ni vill, eller i egna medhavda tält eller tarps. Backup med militärtält finns om det blir risk för regn. Hästarna står i elhagar eller på picket-line (era hästar skall vara tränade i att stå bundna)
Dag två rider vi ca 2,5 mil med paus för lunch, och övernattning sker i stugor i flerbäddsrum. Där finns toaletter, dushar och badtunna. Hagar eller stall åt hästarna.
Även dag tre är etappen ca 2,5 mil med lunchpaus. Tillbaka på Vånga kan ni välja om ni vill stanna kvar till måndagen och köra hem måndag fm, eller om ni vill åka hem på kvällen.
Turen går främst på skogsbilvägar och stigar. OBS vi har med en följevagn med parhästar som transporterar mat och packning, den kör delvis samma väg som ryttarna men inte hela tiden.  Det finns plats för två personer att åka med på vagnen, tex om man vill turas om att rida. Samma pris som för ryttarna.
Vi rider mestadels i skritt, vill någon gasa får ni anvisningar av färdledare Johan. Turen går på skogsbilvägar med bommar (ingen trafik) ev nån kortare bit på bilväg, och på skogsstigar. Många skogsbilvägar är numer grusade med grovt grus, så skor eller hovboots på hästarna behövs, barfota funkar inte.

Det som ingår är all mat, från ankomst till avfärd, även på Vånga.  Hö till hästarna, övernattning, hagar osv. Allt kommer att vara klart på lägerplatsen, som hagar, uppbindning osv,  utom maten som vi lagar tillsammans.
Ni skall ta med er sovsäck, liggunderlag, ombyteskläder och dryck starkare än vatten, samt ev snacks. Packlista (vad och hur man packar) skickas ut till anmälda. Packning utom regnkläder osv transporteras på vagnen, därför måste man packa lite smart.
Pris inkl allt 2500:-

Anmäl genom att maila till klubben, när ni fått svar om ni kommit med sätter ni in bokningsavgift, 1000:- på klubbens pg. Därmed är er plats låst, så vänta inte med att sätta in bokningsavgift.
Resterande avgift skall vara inne senast 15 maj. Bokningen är bindande, dvs om ni inte kan komma tar vi från ev reservlista, annars får ni ordna ersättare själva.
Max 10 deltagare

Tävling ”Open Doors” 25 april.

25 april, 2015

Inga licenser, inget medlemsskap, alla ridklasser på två nivåer. Stigsbergs gård, Bålsta. Läs mer under Tävling

Ropingkurs 14 februari

14 februari, 2015

Även denna gång kan man vara med utan häst, men givetvis gärna med.
Plats Stigsbergs Gård, Bålsta, 14 februari 2015.
Två ridpass  lunch och fika kostar 1000:-
Om man vill vara med till fots kostar det 300 för en dag. För icke medlemmar i Stockholms Westernryttare tar vi ut en extra avgift på 250:-.

Schema med tider skickas ut till deltagarna, men om det blir en ren fotfolksgrupp börjar den på lördagen.
Anmäl till styrelsen@stockholmswesternryttare.se, ange namn och häst.  OBS anmälan är giltig när kursavgift 1000:- inkommit på klubbens konto 970223-4.
Först till kvarn, vi tar bara 10 ridande.
Anmälan är bindande, kan man inte komma får man själv ordna ersättare.
Deltagare till häst förväntas ha tjuvtränat lite lassoteknik under julledigheten, (annars är det obligatoriskt deltagande på morgonpasset ). OBS alla nivåer välkomna! Detta är ett utmärkt tillfälle att lassovänja en ny häst och få ovärderliga tips för hur du startar en ropinghästs träning!

Tävlingsträff

11 januari, 2015

Kom och prata upplägg för nästa års tävlingssäsong, dechiffrera propositioner, diskutera träningsstrategi. Kostar inget, plats hemma hos Lill i ekolsund.

Tävling ”No Problems Show” med KM 18 oktober

18 oktober, 2014

Läs mer under fliken tävlingar.

Tävling ”All terrain Trail” den 14 September kl 10.00

14 september, 2014

Plats Ängen 6, Örsundsbro.

Klass 1. Öppen klass för alla ryttare/hästar. Banan är ca 1300 meter lång med 10 hinder.

Klass 2. Novis-klass för dej som inte startar eller placerat dej på liknande tävling, alt inte har någon ”ranch-vana”. Banan är ca 800 meter lång med 7 hinder.

Klass 3. Par-trail. Företrädesvis för ekipage som startar i de två terrängtrailklasserna.
Proposition kommer under Mars.

Banbyggnad, Ängen, Örsundsbro

24 augusti, 2014

Femkamp Gröna lund

22 augusti, 2014

Samling utanför stora entrén kl 19.