Nationaldagsritten, långritt

5 juni, 2015

Häng med på Nationaldagsritten! 3-dagars långritt i de djupa Östgötaskogarna runt Rimforsa 5-7 Juni.

Vi startar från Vånga gård kl 11 fredag den 5 juni (det går bra att komma dagen innan, det finns plats att sova och hage till hästen). Innan vi rider iväg käkar vi lite lunch.
Första dagsetappen är ca 1,5 mil. Vi slår läger vid en sjö och gör en stockeld.  Övernattning utomhus, dvs under bar himmel om ni vill, eller i egna medhavda tält eller tarps. Backup med militärtält finns om det blir risk för regn. Hästarna står i elhagar eller på picket-line (era hästar skall vara tränade i att stå bundna)
Dag två rider vi ca 2,5 mil med paus för lunch, och övernattning sker i stugor i flerbäddsrum. Där finns toaletter, dushar och badtunna. Hagar eller stall åt hästarna.
Även dag tre är etappen ca 2,5 mil med lunchpaus. Tillbaka på Vånga kan ni välja om ni vill stanna kvar till måndagen och köra hem måndag fm, eller om ni vill åka hem på kvällen.
Turen går främst på skogsbilvägar och stigar. OBS vi har med en följevagn med parhästar som transporterar mat och packning, den kör delvis samma väg som ryttarna men inte hela tiden.  Det finns plats för två personer att åka med på vagnen, tex om man vill turas om att rida. Samma pris som för ryttarna.
Vi rider mestadels i skritt, vill någon gasa får ni anvisningar av färdledare Johan. Turen går på skogsbilvägar med bommar (ingen trafik) ev nån kortare bit på bilväg, och på skogsstigar. Många skogsbilvägar är numer grusade med grovt grus, så skor eller hovboots på hästarna behövs, barfota funkar inte.

Det som ingår är all mat, från ankomst till avfärd, även på Vånga.  Hö till hästarna, övernattning, hagar osv. Allt kommer att vara klart på lägerplatsen, som hagar, uppbindning osv,  utom maten som vi lagar tillsammans.
Ni skall ta med er sovsäck, liggunderlag, ombyteskläder och dryck starkare än vatten, samt ev snacks. Packlista (vad och hur man packar) skickas ut till anmälda. Packning utom regnkläder osv transporteras på vagnen, därför måste man packa lite smart.
Pris inkl allt 2500:-

Anmäl genom att maila till klubben, när ni fått svar om ni kommit med sätter ni in bokningsavgift, 1000:- på klubbens pg. Därmed är er plats låst, så vänta inte med att sätta in bokningsavgift.
Resterande avgift skall vara inne senast 15 maj. Bokningen är bindande, dvs om ni inte kan komma tar vi från ev reservlista, annars får ni ordna ersättare själva.
Max 10 deltagare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *